Militärt, SMB, Lars Gyllenhaal
Nyhetsbrevet MILITÄRT | Utvalda artiklar | Lars Gyllenhaal | Kontakt

Ny artikel listar kalla krigets nedtystade militära operationer i Östersjön

– Hämta nyskriven artikel om det hemliga kriget

En av händelserna på listan har hundratusentals svenskar indirekt kunskap om eftersom väldigt många sett filmen ”Jakten på Röd oktober”, baserad på Tom Clancys technothriller med samma namn.

Det är denna händelse i kombination med det i artikeln nämnda avhoppet till Gotland som utgör bakgrunden till Clancys story.

Det som skedde var ett myteri på ett nytt sovjetiskt ubåtsjaktfartyg i Östersjön...

Hämta artikeln redan nu. Det enda du behöver göra är att anmäla dig till nyhetsbrevet MILITÄRT, så får du direkt åtkomst till artikeln om nedtystade militära operationer i Östersjön.

Nyhetsbrevet är gratis och du gör inga åtaganden.

– Lars Gyllenhaal

Mer om det kostnadsfria nyhetsbrevet MILITÄRT:

Min blogg och mina böcker (särskilt Elitförband i Norden) är resultatet av att det skrivs för lite på svenska om samtidens militära utveckling.

Som militärhistorisk författare har jag ett särkilt intresse för pansar, elitförband och svenska krigsdeltagare i modern tid. Jag är övertygad, inte minst på grund av mina böckers framgångar, att fler än jag vill följa med i exempelvis de finska elitförbandens utveckling, förstå vilka vapensystem som dominerar på slagfältet och veta mer om lärdomar från olika krig.

Hur råda bot på detta? Det visade sig att SMB, Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, sedan några år funderat på hur man kan möta intresset för modern militär utveckling. Efter ett antal möten stod det klart att jag skulle skapa ett helt kostnadsfritt nyhetsbrev med det senaste om vapen, förband (mest utländska och mest elit) och olika krig.

Det finns inga kostnader eller krav i samband med att prenumerera på nyhetsbrevet. Det enda du behöver göra är att anmäla dig via formuläret här till höger – så skickar jag nya artiklar till dig så fort de publiceras.

Missa inte mina nyskrivna artiklar om samtida militär utveckling. Det enda du behöver göra är att skriva in ditt förnamn och din mejladress i rutan till höger. Du gör inga åtaganden, du avbokar med ett enkelt klick om du vill och kontaktuppgifter lämnas aldrig vidare.

Välkommen till MILITÄRT!

Lars Gyllenhaal


PS: Här hittar du ett urval av tidigare publicerade artiklar.

Viktig info: Dina kontaktuppgifter stannar hos oss. Läs vår privatpolicy för mer detaljer hur vi skyddar dina personliga uppgifter. Du kan förstås avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet när du vill. Du kan klicka på "avsluta prenumeration"-länken som finns i de mejl du får, eller så kan du kontakta SMB för att avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Kontakta oss | Privatpolicy | Sitemap